Skip to content Skip to footer

Cyclis Bike Lease: Een succesverhaal in een nieuw jasje

Toen CEO Joep Kempen 7 jaar geleden ‘Team Cyclis’ tot leven bracht, was fietsleasing nog een onbekend en onbemind terrein. Vandaag is Cyclis Bike Lease een succesvol bedrijf met 24 medewerkers, 900 klanten en meer dan 14.000 fietsers. Om al deze fietsers en bedrijven op een efficiënte manier te ondersteunen, werkten we afgelopen jaar aan Cyclis 2.0. Wat houdt dit in? Een gloednieuwe tool waar zowel werknemers als vlootbeheerders heel het fietsplan online kunnen beheren. En een nieuwe, gebruiksvriendelijke website met een nieuw logo. Check it out!

Pushing limits for our cyclists

Onder dit motto lanceren wij onze gloednieuwe tool en website. Zowel de fietsers, de fleet managers / HR als de fietshandelaren hebben alles binnen handbereik in de nieuwe tool.

➔ My.Cyclis: de tool voor fietsers
➔ Portal.Cyclis: de tool voor werkgevers / Fleet Managers / HR
➔ Dealer.Cyclis: de tool voor fietshandelaren

En waar het platform in het verleden vooral informatief was, is het nu interactief. Werknemers simuleren leaseprijzen in onze calculator en zetten deze om naar een leaseofferte. HR keurt de offertes goed in de tool en plaatst de bestellingen. Wij bestellen de fiets bij de gekozen fietshandelaar én hij brengt via de tool de fietser op de hoogte van de verwachte leverdatum. Ook pech-, diefstal- en schadedossiers worden volledig beheerd in het portaal. Dit systeem is ondergebracht in onze nieuwe website. Fietsleasing was nog nooit zo makkelijk!

 

Van Team Cyclis naar Cyclis Bike Lease

We evolueerden op korte tijd van een Limburgse start-up naar een nationale speler. Ook in het buitenland is er vraag naar fietsleasing. Daar blijkt dat er weinig uitgewerkt is op dat gebied en dat ze België zien als een schoolvoorbeeld. Eind vorig jaar trokken we naar Zweden en momenteel verkennen we ook de Nederlandse markt. Deze uitbreiding vraagt om een internationale naam: Cyclis Bike Lease.
Bovendien lieten we een nieuw logo ontwerpen waarin onze basiskleuren blauw en groen een opfrissing kregen. De fietser staat hierin ook nog steeds centraal.

Centraal in deze rebranding: onze missie en waarden

Ons team zet zich iedere dag, met veel goesting, in voor het geluk van onze fietsers. We gaan tot het uiterste en zoeken steeds naar manieren om onze service te verbeteren. Iedere werknemer stressvrij naar het werk op zijn droomfiets, daar doen we het voor!
Ons team koestert enkele kernwaarden zoals behulpzaamheid, betrokkenheid, openheid, speelsheid en een grote portie drive en innovatie. Voor ons is Cyclis niet alleen ons werk, maar onze familie, vriendenkring en zoveel meer.

Bike to the future

Eén ding is zeker: we zijn klaar voor de toekomst waarin duurzame mobiliteit en flexibele verloning een belangrijke rol speelt. Ons team innoveert steeds om zowel aan de noden van werknemers, werkgevers en fietswinkels te voldoen. Want een fietsplan van Cyclis: daar wordt iedereen gezond, gelukkig en zorgeloos van!