Skip to content Skip to footer

De 7 leukste fietscafés op een rij

Goesting in een lekkere kop koffie of een pintje tijdens je fietsrit? Of trakteer je jezelf graag achteraf op een etentje om op krachten te komen? In deze fietscafés kan dat in je tenue en leer je andere fietsliefhebbers kennen. Dit zijn de leukste wielercafés in België, van Luik tot West-Vlaanderen.

 

Café Coureur in Borgloon

Ze noemen zichzelf “Het café waar de koers koning en de fietser keizer is”. Café Coureur organiseert themafietstochten en events en creëert zo een maximale fietsbeleving. Je kan hier Café Coureur kledij kopen en evenemententickets kopen

In het wielercafé kan je genieten van stevige coureur kost, lekker wielerbier en hun eigen koerskoffie. Laat je in de wellness verwennen met een sportmassage en duik achteraf in de sauna of jacuzzi. Kom tenslotte tot rust tussen de lakens in het hotel.

Adres: Oorsprongstraat 5, 3840 Borgloon 

 

Le Coffee Ride in Stavelot

Wil je de Ardennen ontdekken op je racefiets? Dan is Le Coffee Ride de ideale uitvalsbasis! Le Coffee Ride is een trendy fietscafé waar je ook een nieuwe wieleroutfit kan scoren. Je vindt hier zelf ontworpen en unieke fietskleding. Vindt je het hier zo leuk dat je nog een dag langer wil blijven? Het hotel van Le Coffee Ride heeft kamers met uitzicht op de vallei van de Ambleve en het landschap van de Ardennen. 

Adres: Avenue Pierre Clerdent 14, 4970 Stavelot 

 

Vitesse in Antwerpen

Vitesse Coffee & Cycling is een koffie- en lunchbar voor fietsers. Je kan hier genieten van Vitesse Cycling Coffee en lekkere New York bagels. Je vindt hier ook een uitgebreid aanbod fietsliteratuur en kan de koers live volgen op tv of genieten ven een selectie Cycling Films. In de Cycle Shop bieden ze fietskleding en accessoires aan.  kledij, fietslichtjes en fluohesjes aan. Ben je op zoek naar een koersfiets? Scoor hier een gereviseerd en rijklaar exemplaar! 

Adres: Provinciestraat 82/1, 2018 Antwerpen

 

Pavé fietscafé & shop in Antwerpen

Dit tof fietscafé ligt in het centrum van Antwerpen. Liefhebbers van speciale bieren kunnen hier hun hart ophalen. Pavé specialiseert zich in fietskledij, zowel voor wielrenners, mountainbikers als commuters.  Je vindt hier merken als Rapha, Maap, Sportful, Cinelli, Oakley en The Vandal. 

Adres: Lange Koepoortstraat 49, 2000 Antwerpen

 

 

Marcel Bike Café in Vorst

Nood aan pauze onderweg? Of schort er opeens iets aan je fiets tijdens het rijden? We raden je aan om een tussenstop te maken bij Marcel Bike Café

Marcel werkt samen met de werkplaats “En selle Simone”. Geniet van een lekker soepje, een huisgemaakt toetje, een goede koffie of een aperitief terwijl je fiets hersteld wordt. Win-win! 

Adres: Albertlaan 7, 1190 Vorst

 

Tandem Café in Brussel

Tandem wordt uitgebaat door vijf Brusselaars die gepassioneerd zijn door fietsen en lekker eten. Ze haalden hun inspiratie van de fietscafés die al in veel Europese fietssteden bestaan. 

Wil je een hapje eten onderweg, je fiets laten repareren, deelnemen aan een seminarie, genieten van een afterwork of zoeken naar een leuk cadeautje? Het kan hier allemaal! 

Adres: Avenue des arts 7 1210 Sint-Joost-ten-Node, België

 

Manuvel in Sint-Niklaas

‘Drink, eat, ride’. Dat is het motto van Manuvèl, een fietsbar waar wielrennen en koffie de hoofdrol spelen.

Je vindt hier fietsen, fietskledij en – gadgets en wielerboeken. Ben je een do-it-yourselfer? Er staat zelfs een werkbank waar je even aan je fiets kan sleutelen. Verlies je je dure fiets liever niet uit het oog als je iets gaat drinken of eten? Dan breng je die gewoon mee binnen. 

Je kan bij Manuvel terecht voor een lekker ontbijt of lunch. De uitbaters, Glenn en Tineke, hebben hun eigen koffie laten samenstellen bij twee lokale koffiebranderijen en een opleiding tot barista gevolgd. 

Ikzelf ben gek van de koers, mijn vrouw Tineke houdt van koken. We combineren hier onze passies”, vertelt Glenn Van Hille.

Adres: Stationsstraat 95, 9100 Sint-Niklaas

 

Ben jij op zoek naar een mooie fietsroute? Laat je inspireren door ons blogartikel met de 5 mooiste fietsroutes van Vlaanderen.