Skip to content Skip to footer

Een must-do deze zomer: Fietsen door de Bomen in Hechtel-Eksel

Nog geen plannen dit weekend ? Maak een heerlijke fietstocht in het gezellige Limburg.

Naast Fietsen door het Water is nu ook Fietsen door de Bomen geopend in Hechtel-Eksel. Dit fietspad is een hoogvlieger. Letterlijk, want je fietst tot op 10 meter hoogte tussen de bomen in Bosland. Op die manier kan je de natuur op een unieke manier beleven. Het Team van Cyclis plande afgelopen vrijdagnamiddag een leuke fietstocht.

Cyclis fietst door de bomen

Voor de werknemers was het de ideale ontspanning na een werkweek. De bomen zorgden voor de nodige afkoeling bij het warme weer. Iedereen was ook nieuwsgierig om de nieuwe fietsroute zelf te kunnen beleven. Valentina Cani, Marketing Medewerker: “Het was een speciale ervaring om te fietsen in de kruin van de bomen. We kwamen zeker niet terug van een kale fietstocht. Het was een topbeleving met een topteam.”

Rob Carmans, accountmanager: “De fietstocht was een unieke ervaring, maar mijn motto luidt nog steeds: beter door de bomen fietsen dan ertegen!” Gelukkig heeft de stad Hechtel-Eksel eraan gedacht om een omheining te plaatsen 😉

Laat je verleiden door de natuur

Wat maakt deze fietsroute nu zo speciaal? Het fietspad gaat mooi op in de omgeving doordat de palen de rechte stammen van de dennenbomen symboliseren. Je voelt je dus haast één met de natuur.

Bovendien biedt het fietspad een goede mix tussen stijgen en dalen. Deze fietsroute is geschikt voor elk soort fietser: of je nu fietst voor je plezier of voor de sport. Het is ook een gezinsvriendelijk fietspad aangezien het in totaal slechts 700 meter lang is.

Samen met Fietsen door het Water maakt de fietsroute van Limburg een echt fietsparadijs. Voor wie van de natuur en van groen houdt, is het pad volgens ons een echte aanrader. Ontdek het Limburgse Bosland en kom volledig tot rust in de natuur.

Nieuwe fietsroutes

Toerisme Limburg is begin juni ook begonnen met de werken aan “Fietsen door de heide”. Deze fietsbrug zal dwars door de heide van Nationaal Park Hoge Kempen lopen. De nieuwe fietsroute zal openen begin 2020. Ook in de mergelgrotten van Kanne plannen ze een fietsproject, namelijk Fietsen onder de Grond. De fietsers onder ons kunnen in de toekomst dus nog veel beleven en ontdekken in Limburg.