Skip to content Skip to footer

Fietsleasing voor zelfstandigen: Hoe gaat het in zijn werk?

Lease je favoriete fiets inclusief bijbehorende accessoires, een onderhoudsbudget, omniumverzekering en pechbijstand, ook als zelfstandige! 

 

Een fiets kopen of leasen?

Je kan ervoor kiezen om een bedrijfsfiets aan te kopen of te leasen. Als je een fiets aankoopt, ben jij meteen eigenaar van de fiets. Het nadeel is dat je dan niet kan genieten van de ontzorgende diensten die inbegrepen zijn bij leasing.

 

Voordelen van fietsleasing

Fietsleasing is 100% aftrekbaar als je dit inboekt in je kostenstructuur als de huur van vervoermiddelen. Bovendien kan je de betaling spreiden over een periode van 3 à 4 jaar. Je stelt zelf je favoriete fiets samen bij een fietswinkel in je buurt. Je kan ook allerhande accessoires opnemen op de offerte, bijvoorbeeld: een helm, fietskledij, een fietstas, een slot,… En het allergrootste voordeel is dat je gedurende de hele leaseperiode zonder zorgen fietst dankzij het all-in leasepakket inclusief omniumverzekering, onderhoud en VAB pechbijstand.

Je kan na de leaseperiode de fiets overnemen aan de restwaarde of hem kosteloos terug inleveren. In beide gevallen kan je een nieuwe lease aangaan. Zo rijd jij altijd rond met de nieuwste fiets.

Tenslotte heb je dankzij onze online tool voor fietsers altijd alles binnen handbereik. Moet je fiets op onderhoud? Toon eenvoudig je resterend onderhoudsbudget via je smartphone aan de handelaar. Is hij beschadigd of gestolen? Geen zorgen! Je vindt alle hulplijnen op één plek.

 

Hoe kan ik een aanvraag indienen?

Ga naar een lokale fietswinkel en vraag een offerte op voor je favoriete fiets inclusief accessoires. Bezorg ons de offerte en je bedrijfsgegevens (met BTW-nummer) via offerte@cyclis.be. Je ontvangt de leaseofferte en het kadercontract binnen enkele werkdagen per mail.

Van zodra wij de goedkeuring en het ondertekend kadercontract ontvangen, bestellen wij je fiets bij de gekozen fietswinkel.

 

Algemene voordelen van fietsen

  • Een betere gezondheid: Fietsers zijn gemiddeld 1 à 2 dagen minder ziek per jaar dan mensen die niet fietsen. Het is goed voor zowel je fysieke als mentale gezondheid. En fietsen is ook nog eens leuk en ontspannend. Win-win-win!
  • Minder vervuiling: Uiteraard is fietsen veel beter voor het milieu dan de wagen of het openbaar vervoer.

  • Geen files of parkingproblemen: Je verliest geen tijd meer in de file of met het zoeken naar een parkeerplaats. Uit ons recent klantonderzoek blijkt dat zo’n 10% van onze fietsers sneller op het werk geraakt met de fiets dan met de wagen.

Heb je hulp nodig bij het zoeken naar een ideale fiets? Onze fietskiezer helpt je bij de zoektocht!

Wil je starten met fietsleasing? Of heb je een andere vraag? Vul onderstaand contactformulier in en wij contacteren je zo snel mogelijk.

 

Contactformulier

    WerknemerWerkgever/HRFietswinkelZelfstandigeAndere