Skip to content Skip to footer

Je fiets betalen door… Te fietsen!

Vrijdag 19 april 2019 — Met de intrede van de lente, en de zomer in het verschiet, wordt de fiets steeds vaker van stal gehaald om naar het werk te gaan. Het is dan ook geen grote verrassing meer, met de fiets geraak je stress-loos op het werk en het is goed voor de gezondheid. Maar wist je al dat je misschien wel je droomfiets bij elkaar kan fietsen, zonder er ook maar 1 euro voor te betalen?

Interessante leaseformule

Via het bedrijf kunnen medewerkers beroep doen op fietsleasing in het kader van woon-werkverkeer en flexibele verloning. Bij Cyclis laten medewerkers hun droomfiets samenstellen bij een lokale fietshandelaar naar keuze. Vervolgens giet de leasemaatschappij dit in een ontzorgende all-in formule en loopt het voordeel van de medewerker op tot 40% ten opzichte van een privéaankoop in de winkel. Als je hiernaast ook nog voldoende fietst naar het werk en je werkgever een fietsvergoeding voorziet, kan je de netto kost (deels) recupereren of hier zelfs winst op maken…

Wat kost een fiets in deze leasingformule? Het ideale scenario! 
Voordelige fietsvergoeding

Werknemers die anno 2019 naar het werk fietsen, kunnen hiervoor een mooie fietsvergoeding krijgen van hun werkgever. De netto fietsvergoeding werd begin dit jaar opgetrokken van €0,23/km naar €0,24/km. Het is dus zeker de moeite waard om de auto regelmatig in te ruilen voor de fiets. Daarnaast bespaar je ook op bepaalde uitgaven voor de auto zoals brandstof, onderhoud, verzekering…

Afstanden tot 50km

Grotere afstanden zijn geen uitdaging meer door de opkomst van de elektrische fiets (<25km/h) en de speed pedelec (<45km/h). Met een gewone E-bike kan je makkelijk afstanden afleggen tot 30km, met de speed-bike loopt dit aantal zelfs op tot 50km.  Werknemers die de fiets gebruiken voor woon-werkverkeer, worden hier dus extra voor beloond. Niet alleen in kilo’s, maar ook in euro’s!

Fietssnelwegen in België

Bovendien legt men ook steeds meer fietssnelwegen aan in België. Door deze aangelegde fietsautostrades verplaats je je snel, efficiënt en zorgeloos van punt A naar punt B.