Skip to content Skip to footer

Fietsleasing voor particulieren. Kan dat?

Helaas kan je bij Cyclis geen fiets leasen als particulier. Wij bieden enkel fietsleasing aan voor bedrijven en hun werknemers. 
Kan je geen fiets leasen via het werk, maar wil je toch graag de betaling spreiden? Dan kan je kiezen voor een groene lening bij je bank.

 

Een groene lening bij de bank

Het grootste voordeel van een groene lening is dat je de fiets maandelijks afbetaalt over een periode van maximaal 30 maanden. Hierdoor vespreid je de betaling van je fiets en verdwijnt er niet dadelijk een grote hap uit je spaargeld.

Natuurlijk kost geld lenen ook geld. Maar door de lage rentevoet van een groene lening betaal je niet veel meer voor je fiets op termijn. Stel dat je een fiets koopt van €3000 met een rentevoet van 0,69% over een periode van 30 maanden, dan betaal je in totaal €3026,70. Als de lening afloopt, is de fiets van jou. Voor meer info neem je best contact op met je bank.

 

Een fiets leasen, is het voordeligst

Ondanks de lage rentevoet, betaal je bij een groene lening meer voor je fiets. Zeker in vergelijking met een leaseformule, waarbij het bedrag wordt afgehouden van je brutobudget (bijv. brutoloon of eindejaarspremie). Daardoor betaal je netto nog een pak minder. Je fiets kan in totaal 40% goedkoper zijn dan bij een privéaankoop. Dit bruto- netto voordeel heb je niet bij een particuliere aankoop of een groene lening.

Als je een fiets leaset via Cyclis, geniet je van ontzorgende diensten zoals onderhoud, omniumverzekering tegen schade & diefstal en pechbijstand. Wil je deze diensten gebruiken zonder leaseformule? Dan betaal je dit extra bovenop je lening. Wanneer je leaset, kan je je fiets na de leaseperiode kosteloos terug inleveren of overnemen aan het restbedrag. Het leukste is dat je steeds een nieuwe lease kan afsluiten. Zo rijd je altijd rond met het nieuwste model en geniet je weer van enkele zorgeloze jaren.

Ontdek hier alles over een Cyclis leasefiets.

 

Mogelijkheden voor particulieren

Een fiets leasen als particulier is niet mogelijk bij Cyclis. Via een groene lening kan je de aankoopkost van je fiets spreiden tegen een lage rente. Je betaalt dan wel meer voor je fiets en je geniet niet van de voordelen van een all-in leasepakket. 

Een fiets leasen via je werkgever blijft de voordeligste oplossing. Biedt je werkgever nog geen fietsleasing aan? Overtuig hem dan met onze folder. Als je werkgever liever een afspraak inplant, kan dat hier. Wij stellen onze werkwijze graag aan hen voor.