Skip to content Skip to footer

Fietsleasing: Dit zijn de verschillende mogelijkheden

Fietsleasing is niet voor niets in trek bij zowel werkgevers als werknemers. De voordelen van fietsleasing zijn legio: Het is voor werkgevers een manier om zich te profileren als aantrekkelijke werkgever. Zij hebben een extra troef om sollicitanten te overhalen of om goede werknemers te behouden. Het is een oplossing voor bedrijven met te weinig parkeerplaatsen. Tenslotte kunnen werkgevers kostenneutraal inzetten op duurzame mobiliteit zonder een hele vloot aan fietsen te moeten aankopen en onderhouden. 

En de werknemers gaan graag in op het aanbod van hun werkgever. Ze kunnen werken aan hun gezondheid, zowel op weg naar het werk als in hun vrije tijd. Met fietsleasing sparen ze tot 40% tegenover als ze de fiets zelf zouden aankopen. En dan is verzekering, onderhoud en pechbijstand ook nog eens inbegrepen in deze voordelige prijs.

 

Maar wat zijn nu de verschillende mogelijkheden binnen fietsleasing? Je kwam termen zoals een cafetariaplan en het mobiliteitsbudget waarschijnlijk al eens tegen. Wij geven je een korte uitleg over de verschillende mogelijkheden. 

 

Fietsleasing op basis van brutoloon inruil

De meeste bedrijven met een fietsleaseplan van Cyclis, werken op basis van brutoloon inruil. 

Concreet wil dit zeggen dat de maandelijkse bijdrage voor de leasefiets wordt afgetrokken van het brutoloon. Een medewerker kan het stuk brutoloon boven barema spenderen aan een leasefiets.

Stel dat je een fiets op het oog hebt van €2500. De maandelijkse leaseprijs bedraagt gedurende drie jaar €108 incl. btw. In deze prijs zit de ‘huur’ van de fiets, een omniumverzekering, de pechverhelping, een onderhoudsbudget van €300 euro en de service van Cyclis.

 

Je bruto maandloon daalt in dat geval met €74, wat netto ongeveer €41 is. In totaal betaal je dus €1.476 (36 maanden x € 41). Na de leaseperiode kan je de fiets overnemen voor 400 euro (16% van de cataloguswaarde).

 

Fietsleasing binnen een cafetariaplan

Fietsleasing wordt ook steeds meer aangeboden aan de hand van een cafetariaplan. Met zo’n plan kunnen werknemers een deel van hun brutoloon, eindejaarspremie, sector gebonden premies,… inruilen voor extralegale voordelen zoals een milieuvriendelijke bedrijfswagen, pensioensparen of natuurlijk een leasefiets. Op die manier stelt de medewerker een loonpakket op naar zijn voorkeuren. 

Stel dat je een eindejaarspremie ontvangt van €2500 bruto. Het beschikbaar budget bedraagt dan €3125 inclusief werkgeversbijdrage (2500 * 1,25). Als je een fiets kiest waarvan de maandelijkse leaseprijs €125 bedraagt, kost de fiets je jaarlijks €1500 (125 *12). 

De werknemer gebruikt €1500 van zijn budget voor de leasing te bekostigen en heeft dus nog €1625 over om andere extra legale voordelen aan te kopen. Als hij ervoor kiest om deze resterende €1625 cash te laten uitbetalen, wordt deze terug verminderd met de werkgeversbijdrage (€1625 / 1,25 = €1300 bruto). Hier blijft vervolgens ± €650 netto van over.

 

Het mobiliteitsbudget

Werknemers die een bedrijfswagen hebben of ervoor in aanmerking komen, mogen die (onder bepaalde voorwaarden) inruilen voor een mobiliteitsbudget. Werknemers kunnen het mobiliteitsbudget vrij besteden in drie pijlers, rekening houdend met de bestedingsmogelijkheden die de werkgever aanbiedt. Ze kunnen kiezen voor: 

• Een milieuvriendelijke bedrijfswagen

• Duurzame vervoersmiddelen zoals een elektrische fiets en huisvestingskosten

• Geld 

Als het mobiliteitsbudget nog niet volledig is besteed in pijlers 1 en/of 2, kan de werknemer het resterende bedrag in geld ontvangen.

Medewerker x heeft bijvoorbeeld een mobiliteitsbudget van € 600 per maand. Hij spendeert €450 per maand aan een leasewagen. De overige €150 per maand wordt gebruikt voor een leasefiets. Indien hij kiest voor een duurdere fiets en hij dus onvoldoende budget heeft, kan hij ook een stuk van zijn brutoloon inzetten. 

 
 

Nettoloon inruil

Dit is de minst interessante oplossing aangezien er, in tegenstelling tot verrekening met het brutoloon, geen sprake is van een fiscaal voordeel. In dit geval betaal je de volledige leaseprijs met je nettoloon. Nettoloon inruil wordt gekozen door organisaties waar de werknemers verloond worden aan barema. Zij kunnen namelijk geen stuk brutoloon inruilen voor de fiets.

Twijfel jij nog tussen een fiets leasen of aankopen? In dit artikel leggen wij je uit waarom fietsleasing voordeliger en interessanter is.

Heb jij nog vragen? Geef ons een seintje, wij helpen je met veel plezier verder!