Skip to content Skip to footer

Waarom een office dog een goed idee is

Volgens onderzoek is het positief voor je kantoorhond om de hele dag door mensen omringd te zijn. Bovendien zou een kantoorhond helpen tegen stress en het geluksgevoel van werknemers verhogen. Dat hebben wij in levende lijve mogen ondervinden met onze gloednieuwe office dog, Luna.

Sinds eind augustus heeft Cyclis een nieuwe collega, namelijk ontspanningsmanager Luna. Onze puppy is een Hongaarse Vizsla en ook de laatste nieuwkomer bij Cyclis, maar ze is haast niet meer weg te denken op kantoor. 

In de Verenigde staten is de kantoorhond al langer een fenomeen. Bij bedrijven zoals Google en Amazon nemen werknemers hun hond mee naar hun werkplek. 

Luna doet ons niet enkel lachen en een goed gevoel krijgen, maar haar aanwezigheid op kantoor heeft ook een duidelijke invloed op de productiviteit van de werknemers. Luna spoort ons namelijk aan om af en toe eens van onze stoel af te komen en even onze gedachten te verzetten door een balletje naar haar te gooien of om haar te knuffelen. Het is bewezen dat deze korte pauzes een positieve invloed hebben op de werknemers, doordat zij erna met nieuwe en positieve energie ertegenaan kunnen. 

De sfeer op de werkvloer is gestegen en het stress gehalte is verlaagd. De voornaamste reden waarom Joep zijn hond meeneemt naar het werk, is omdat hij ziet hoe blij Luna ons maakt én omgekeerd. Een hond op de werkvloer zorgt bovendien voor meer en betere sociale contacten. Iedere bezoeker maakt kennis met onze hond, wat meteen het ijs breekt. 

Luna zorgt er ook voor dat we met z’n allen wat meer bewegen. Zo gaan ’s middags enkele collega’s een korte wandeling maken met onze levendige puppy. De frisse lucht doet zowel ons als onze kantoorhond enorm goed.  

Wij kunnen in ieder geval niet meer zonder onze kantoorhond. Onze raad: Take your dog to work, please!