Skip to content Skip to footer

Veiligheid.

‘Zijn speed bikes wel veilig?’ ‘Gaan wij onze werknemers speed pedelecs laten leasen?’ ‘En hoe kunnen we onze werknemers trainen in gevaarherkenning en rijvaardigheid?’

Dat zijn vragen over veiligheid die veel bedrijven zich stellen bij het uitwerken van een fietsplan. Het is daarom dat Cyclis sinds kort samenwerkt met de VAB-rijschool, E-bikerijschool en 185 coaching center om opleidingen en fietsworkshops te kunnen aanbieden. Zo zorgen we er samen met bedrijven voor dat werknemers veilig op de baan kunnen. En zo natuurlijk volop kunnen genieten van ontspannende fietstochten!

Meer info over: 

E-bike VAB-rijschool

Bij VAB ligt de focus op het ontzorgen van onze klanten bij verplaatsingen in binnen -en buitenland. Bedrijven kunnen er terecht met al hun mobiliteitsvragen die men beantwoordt met kwaliteitsvolle oplossingen, opleidingen of advies. Door de opmars van de elektrische fietsen en speed pedelecs rezen veel vragen en onduidelijkheden rond het gebruik ervan. Deze vragen werden gebundeld  en gevormd tot een interactieve en veelzijdige opleiding.

Doel van de fietsopleiding

Het doel van deze e-bikeopleiding is om kandidaten er zich van bewust te maken wat een goede attitude is om een e-bike te besturen, wat je mag en niet mag doen met jouw type elektrische fiets én waar de mogelijke gevaren van elektrisch fietsen schuilen. Op deze manieren wil VAB-Rijschool het aantal ongevallen bij woon-werkverkeer reduceren. Hier wordt ver in gegaan. Er worden verkeerssituaties gebruikt die zich in de nabije omgeving van de klant bevinden.

Een e-bikeopleiding voor jouw bedrijf?

De opleiding elektrisch fietsen is geschikt voor elk bedrijf dat werknemers heeft die zich met de fiets naar het werk begeven. Zowel grote multinationals, stads -en gemeentebesturen en KMO’s kwamen reeds aankloppen. Opleidingen kunnen gemakkelijk aangepast worden aan de grootte van jouw bedrijf.

Waar worden deze cursussen georganiseerd?

VAB-Rijschool beschikt in elke provincie over een ruim oefenterrein waar deze opleiding georganiseerd kan worden. Beschikt jouw firma over voldoende ruimte? Dan komt onze mobiele dienst met plezier de opleiding geven op jullie site.

Hoe ziet zo’n elektrische fietsopleiding er uit?

De standaardopleiding duurt een halve dag en bestaat uit 3 verschillende delen: een stuk theorie, praktijkoefeningen en een evaluatiemoment. Maar opleidingen kunnen ook op maat van jouw wensen gemaakt worden.

Theorie:

De lesgever van VAB-Rijschool gaat dieper in op alle regels en wetgeving rond het rijden met een elektrische fiets of speed pedelec. Dit wordt gegeven in een leslokaal uitgerust met beamer of online via Zoom of MS Teams.

Duurtijd: 1u 30 min.

Praktijkoefeningen:

Gevarieerde praktische oefeningen waarbij dagelijkse verkeerssituaties worden nagebootst. Er kan gevarieerd worden tussen elektrische fietsen of speed-pedelecs, maar ook in dames -en herenuitvoeringen.

  • 30 min. interactie en stuurvaardigheid
  • 30 min. snelheid, stuurvaardigheid en remtechniek
  • 30 min. onderhoud van de e-bike en speed pedelec
Evaluatiegesprek:

Laatste stuk theorie met als doel om te reflecteren, ook gegeven door een lesgever van VAB-Rijschool. Wordt ook gegeven in een leslokaal uitgerust met beamer. Kan ook online indien gewenst via Zoom of MS Teams (1u).

 Duurtijd: 45 min.

Wil jij ook graag een fietsopleiding aanbieden binnen je bedrijf?

Contactgegevens VAB-rijschool

De E-bikerijschool

De E-Bike Rijschool heeft al enkele jaren ervaring in veiligheidsopleidingen voor veilig fietsen met een elektrische fiets of speed pedelec. Sinds kort geven ze ook opleidingen en workshops over de nieuwste vorm van elektrische mobiliteit: de elektrische step.

De veiligheidsopleidingen en praktijk workshops benaderen twee doelgroepen

Enerzijds de werknemers die van plan zijn om een elektrische fiets te leasen en anderzijds degenen die al een elektrische fiets hebben en er veiliger en rijvaardiger mee willen omgaan.

Voor de eerste doelgroep is het vooral belangrijk dat zij voldoende geïnformeerd worden alvorens ze een fiets kiezen. De instructeurs zullen neutraal aankoopadvies geven en de werknemers voorbereiden op een veilig gebruik van de leasefiets. Gevaarherkenning maakt een belangrijk deel uit van deze opleiding.

Voor de tweede doelgroep kan een opfrissingscursus van de wegcode, leerrijke tips over de techniek en onderhoud van de fiets enorm handig zijn. Koppel je daaraan een praktijk training met een interactieve tocht, dan heb je een perfecte opleiding.

Deze praktische opleidingen gaan door in kleine groepjes op de site van het bedrijf of elders te bepalen door de werkgever.

Opleidingen in veiligheid op maat van jouw bedrijf

De E-Bike Rijschool wil een neutrale organisatie zijn die opleidingen organiseert rond rijvaardigheid, techniek, onderhoud, veiligheid en aankoopadvies. Elke opleiding is op maat van het bedrijf en wordt gegeven door ervaren en gedreven instructeurs.

De cursussen kunnen plaatsvinden in heel België, zowel in het Nederlands als in het Frans. Elke opleiding neemt afhankelijk van de vraag van het bedrijf een halve dag tot een volledige dag in beslag.

Wil jij ook graag een fietsopleiding aanbieden binnen je bedrijf?

Contactgegevens E-Bikerijschool

185 Coaching center

Cyclis werkt sinds kort samen met 185 coaching center. Zij zijn al enkele jaren actief in het geven van advies en begeleiding voor zowel de recreatieve sporter als de professionele sporter. Jij kan als werkgever een fietsworkshop aanbieden aan jouw team.

Workshop veiligheid op maat

Wat houdt zo een fietsworkshop nu in? 185 coaching center gaat het uitgebreid hebben over tools om veilig en verantwoord de weg op te gaan. De pijlers waarop zij focussen zijn de wegcode, ergonomie & fysiologie, techniek & veiligheid, onderhoud en praktijk.

De praktijkoefeningen geven de werknemers de kans om hun kennis uit te testen op de openbare weg. Zij leren alles over de gevaren en hoe ze er het best op inspelen. Op deze manier kan jij als werkgever zonder zorgen aan fietsleasing beginnen.

De workshops kunnen plaatsvinden in heel België, zowel in het Nederlands als in het Frans. Je kan ervoor kiezen om een workshop te volgen van een halve dag of een volledige dag.

WORKSHOP HALVE DAG – €450
9u00: Voorstelling 185 coaching center
9u10: Introductie workshop
9u20: Wegcode
9u50: Ergonomie
10u20: Pauze
10u30: Onderhoud & veiligheid
11u00: Techniek
11u30: Praktijk: behendigheidsoefening
12u30: Afsluit + Q&A
WORKSHOP VOLLEDIGE DAG – €800
9u00:   Voorstelling 185 coaching center
9u10:   Introductie workshop
9u20:   Wegcode
9u50:   Ergonomie
10u20: Pauze
10u30: Praktijk: Onderhoud & veiligheid
12u00: Pauze
13u00: Praktijk: Techniek & behendigheidsoefening
14u30: Praktijk: Samen in het verkeer
16u00: Afsluit + Q&A

Wil je graag een workshop aanbieden aan je werknemers?

Contactgegevens 185 Coaching Center