Skip to content Skip to footer

Fietsleasing: alle voordelen op een rijtje

Voordelen Fietsleasing Werknemer en Werkgever - Cyclis Fietsleasing

Voordelen fietsleasing voor werknemers.

 • Een betere gezondheid & milieu

  Volgens onze fietsers zijn dat de voornaamste redenen om naar het werk te fietsen. Wil jij ook een steentje bijdragen aan je gezondheid en het milieu? Dan is fietsleasing iets voor jou!
 • Geen files of parkeerproblemen

  Ruil je wagen in voor de fiets en begin je dag zonder stress, files en parkeerproblemen.
 • Een all-in leasepakket

  Je geniet gedurende de leaseperiode van je favoriete fiets inclusief ontzorgende diensten.
 • Financieel voordeel

  Een fiets leasen via je werkgever is tot 40% voordeliger dan een privéaankoop. Wij leggen het uit aan de hand van onderstaand voorbeeld.

Wat gaat mij dit kosten?

Elektrische fiets

Cataloguswaarde: €3000,00
Leasekost: ± €129,00 / maand
incl. verzekering, onderhoud & pechbijstand
Brutolooninhouding: ± €86,00 / maand
Nettolooninhouding: ± €48,00 / maand

Fietsvergoeding

Fietsvergoeding tot €0,24 / km
Stel: je woont 8 km van het werk en rijdt gemiddeld 3 keer per week met de fiets.
€0,24 x 16 km = €3,84 / dag
€11,52 / week = 46,08 / maand

Waarom is het interessant?

Je kiest voor een fiets met een cataloguswaarde van €3000. Daar staat ongeveer een leasetermijn tegenover van €129 / maand incl. BTW. Maar dat is niet hetgeen jij maandelijks betaalt voor de fiets.

Je werkgever houdt in de meeste gevallen de maandelijkse bijdrage in op het brutoloon. Hij betaalt 3 jaar lang minder patronale lasten omdat je loon verlaagd wordt. Dit financieel voordeel geeft de werkgever door aan jou waardoor jijzelf bruto uiteindelijk ongeveer €86 /maand betaalt voor de fiets. Netto schiet daar ongeveer nog maar €48 /maand van over. 

!Let op: deze bedragen zijn afhankelijk van je persoonlijke situatie en de sector waarin jij werkt.

Aan het einde van de leaseperiode kan je de fiets…

 • Kosteloos inleveren bij je lokale fietswinkel.
 • Overnemen voor de openstaande restwaarde.
Het leukste is dat je steeds een nieuwe lease kan afsluiten. Zo rijd je altijd rond met het nieuwste model en geniet je weer van enkele zorgeloze jaren. 
 
 

Fietsvergoeding

Het is extra voordelig als je daarnaast een fietsvergoeding krijgt van €0,24 / kilometer. 

 

Voordelen Fietsleasing Werknemer en Werkgever - Cyclis Fietsleasing

Voordelen fietsleasing voor werkgevers.

 • Kostenneutraal

  Fietsleasing is niet alleen voordelig voor je werknemers, maar ook voor je organisatie heeft het tal van voordelen. Het kan kostenneutraal in geval van verrekening met het brutoloon.

 • Minimum aan administratie

  Wij zijn 24/7 het aanspreekpunt voor jou en de fietsers. Bovendien kan je aan de hand van onze tool voor HR eenvoudig de hele fietsvloot beheren. Ook fietsers hebben alle informatie binnen handbereik via de online tool.

 • Positief werkgeversimago

  Fietsleasing past perfect in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Bovendien heeft je bedrijf dan een streepje voor in de ‘war for talent’. Werknemers verkiezen vaak een bedrijf dat inzet op flexibel verlonen en duurzame mobiliteit.

 • Minder verzuim

  Werknemers die fietsen, werken aan hun fysieke en mentale gezondheid. Onderzoek toont dan ook aan dat fietsers jaarlijks gemiddeld 1 à 2 dagen minder ziek zijn dan automobilisten. Tal van fysieke en mentale voordelen dus!

Wat is fietsleasing nu precies?

Als je een fiets leaset, ‘huur’ je deze voor een langere periode. Meestal wordt het leasecontract afgesloten voor een termijn van 3 jaar.

Wij bieden een operationele leaseformule aan. Je geniet dus niet enkel van een nieuwe fiets met bijbehorende accessoires, maar ook van een all-in leasepakket.

Je betaalt maandelijks dus zowel voor het gebruik van de fiets als voor de ondersteunende diensten. Het meest voordelig concept is om een deel van het brutoloon in te ruilen voor de fiets. Dat budget kan verschillende vormen aannemen: een deel van je bruto maandloon, bruto eindejaarspremie of bruto bonus. Sommige bedrijven doen dat aan de hand van een cafetariaplan.

Onze blog.