fietsvakantie

Beleef het authentieke Portugal zoals nooit tevoren tijdens een fietsvakantie in de oostelijke Algarve. Terwijl de meeste reizigers zich richten op de toeristische hotspots in het westen van de Algarve, nemen we je mee naar de rustigere, ongerepte delen van dit prachtige land. Ontdek de betoverende schoonheid van sinaasappelgaarden, historische boerderijen en pittoreske dorpjes terwijl je de adembenemende heuvels doorkruist. We nemen je mee op een avontuurlijke fietstocht die je onderdompelt in de cultuur en geschiedenis van Tavira en Olhão. Bereid je voor op onvergetelijke fietsroutes en ontdek het authentieke Portugal op zijn best.

Het authentieke Portugal

De meeste reizigers trekken naar het westen van de Algarve, naar de toeristische kusten van Albufeira en Vilamoura. Maar deze reis bracht hen eerst naar het minder drukke gebied in het Oosten, om het authentieke Portugal al fietsend te ontdekken. Daar fietsten ze de eerste dagen over de heuvels en tussen de uitgestrekte sinaasappelgaarden en oude boerderijen.  Het waren zeer avontuurlijke en stevige tochtjes waarbij ze de prachtige charmes van de Algarve helemaal hebben opgenomen. Ook verkenden ze al fietsend de kleine en authentieke dorpen waar ze helemaal werden opgezogen door de cultuur en geschiedenis van Tavira en Olhão. Ze fietsten dagelijks een gemiddelde van 50 à 60 km, wat niet zo gemakkelijk was want de fietswegen lagen er niet altijd zo goed bij.

Must-do: de kust van Algarve

In het tweede deel van de fietsvakantie zijn ze de toeristische dorpen en de kust gaan verkennen. De uitzichten over de hele kustlijn vanop de fiets waren fantastisch! De kust van de Algarvestreek bevat de mooiste stranden en prachtige grillige rotswanden. In de ingeslagen dorpjes in het binnenland vonden ze een rijkdom aan fruitgaarden, kleine wijngaarden en gezellige gehuchten.

De omgeving was op ieder moment prachtig, zowel landinwaarts als de rotsformatie aan de kust. “Om bij weg te dromen!” Ook hadden ze fantastisch weer, dagelijks wel zo’n 27 graden.

Ze verbleven in het eerste deel van de week in Quinta dos Poetas, een typisch Portugees landhuis met zwembad gelegen in een rustig dorpje. Tijdens het tweede deel verbleven ze in de top B&B, Casa Bela Moura, uitgebaat door Vlamingen. 

Een fietsvakantie om nooit te vergeten

Het was zo goed meegevallen dat Wendy en haar partner in 2021 nog eens terug naar Portugal trekken. Dan gaan ze op verkenning met de auto om nog meer prachtige dorpjes te bezoeken. Maar deze fietsvakantie was eentje om nooit te vergeten. 

Voor meer info over fietsvakanties kan je ons blog over fietsvakanties in eigen land bekijken.