De Algarvestreek door de ogen van onze fietser Wendy

De winnaar van onze fietsvakantie kreeg de kans om Portugal te ontdekken op z’n mooist. “De reis was schitterend, een fantastische prijs! De fietstochten waren met momenten avontuurlijk.” Lees hier de fietservaringen van Wendy en haar partner.

22-11-2019 09:09:31

Het authentieke Portugal

De meeste reizigers trekken naar het westen van de Algarve, naar de toeristische kusten van Albufeira en Vilamoura. Maar deze reis bracht hen eerst naar het minder drukke gebied in het Oosten, om het authentieke Portugal al fietsend te ontdekken. Daar fietsten ze de eerste dagen over de heuvels en tussen de uitgestrekte sinaasappelgaarden en oude boerderijen.  Het waren zeer avontuurlijke en stevige tochtjes waarbij ze de prachtige charmes van de Algarve helemaal hebben opgenomen. Ook verkenden ze al fietsend de kleine en authentieke dorpen waar ze helemaal werden opgezogen door de cultuur en geschiedenis van Tavira en Olhão. Ze fietsten dagelijks een gemiddelde van 50 à 60 km, wat niet zo gemakkelijk was want de fietswegen lagen er niet altijd zo goed bij.

Odoo text and image block

Must-do: de kust van Algarve

In het tweede deel van de fietsvakantie zijn ze de toeristische dorpen en de kust gaan verkennen. De uitzichten over de hele kustlijn vanop de fiets waren fantastisch! De kust van de Algarvestreek bevat de mooiste stranden en prachtige grillige rotswanden. In de ingeslagen dorpjes in het binnenland vonden ze een rijkdom aan fruitgaarden, kleine wijngaarden en gezellige gehuchten.

De omgeving was op ieder moment prachtig, zowel landinwaarts als de rotsformatie aan de kust. “Om bij weg te dromen!” Ook hadden ze fantastisch weer, dagelijks wel zo’n 27 graden. 

Ze verbleven in het eerste deel van de week in Quinta dos Poetas, een typisch Portugees landhuis met zwembad gelegen in een rustig dorpje. Tijdens het tweede deel verbleven ze in de top B&B, Casa Bela Moura, uitgebaat door Vlamingen. 

Odoo text and image block

Een fietsvakantie om nooit te vergeten

Het was zo goed meegevallen dat Wendy en haar partner in 2021 nog eens terug naar Portugal trekken. Dan gaan ze op verkenning met de auto om nog meer uiteenliggende dorpjes te bezoeken. Maar deze fietsvakantie was eentje om nooit te vergeten.