PERSBERICHT

33% van de Belgen geeft aan dat ze vaker willen fietsen naar het werk

09-07-2020 12:25:39

Odoo • Een foto met een geweldige onderschrift
 

Op donderdag 25 juni vond de nationale #ikfietsnaarhetwerk-dag plaats. Meer dan 13.000 werknemers fietsten die dag naar het werk, goed voor zo’n 305.912 kilometers. Dat is bijna het dubbel van vorig jaar.  

Volgens onderzoek van Acerta kiest 15% van de Vlaamse werknemers geregeld de fiets voor de woon-werkrit. Van degene die geregeld fietsen, doet volgens de enquête onder de #ikfietsnaarhetwerk-deelnemers 35% dat zelfs iedere dag.   

Odoo • Een foto met een geweldige onderschrift

“Na zo een fietstochtje door semi-verharde wegen zou ik een fiets-wash wel zien zitten... Regen en kou deren mij niet, eens je de aangepaste kledij hebt, is het al veel aangenamer. Dat is ook beter dan in regenweer op de E40 richting Brussel in de file te staan.” - Marleen Stallaerts  

Het merendeel van de deelnemers woont tussen de 10 à 20 km van het werk. Een goede 20% legt zelfs meer dan 20 km af met de fiets. Die toename is deels te danken aan het succes van de elektrische fiets.

Odoo • Een foto met een geweldige onderschrift
 

Bovendien roepen alsmaar meer bedrijven initiatieven in leven om fietsen naar het werk te stimuleren. Zo geeft meer dan 25% van de deelnemers aan dat ze een fiets kunnen leasen via het werk. Ook een fietsvergoeding is voor veel mensen een trigger om de overstap naar de fiets te maken.

Odoo • Een foto met een geweldige onderschrift
 

Daisy Romih, Communicatiemanager Cyclis: Een medewerker die 8 km van zijn werk woont en 3x per week met de fiets gaat werken, krijgt maandelijks een fietsvergoeding tot 46 euro netto per maand. Dat is zo’n 550 euro op jaarbasis. Op die manier verdien je de kost van een fiets al grotendeels terug.

Tenslotte geeft meer dan 97% van de deelnemers aan dat ze volgend jaar opnieuw zullen deelnemen. De tweede editie van de #ikfietsnaarhetwerk-campagne werd dus enorm goed onthaald.

‘We hopen op zo’n 20.000 deelnemers volgend jaar’, aldus de #ikfietsnaarhetwerk-organisatoren. Want meer fietsers betekent minder file, luchtvervuiling en meer gezondheid.


Over Cyclis

Cyclis heeft ruim 7 jaar ervaring in fietsleasing. Met meer dan 12.000 fietsers is Cyclis een van de grootste aanbieders in België. 


Noot voor redactie

Voor vragen naar aanleiding van dit bericht, kan u contact opnemen met

Daisy Romih | Communicatiemanager Cyclis | daisy.romih@cyclis.be of +32 479 27 93 89.