Skip to content Skip to footer

Persbericht 2019: Belfius stapt in Cyclis, pionier in fietsleasing.

Belfius en Cyclis gaan samen een uniek partnership aan in fietsleasing om het mobiliteitsaanbod in België voor werkgevers en werknemers te versterken

Toegang tot onbeperkt aanbod fietsen, service dicht bij huis, all-inleasingformule met volledige ontzorging.

Het unieke partnership tussen Cyclis en Belfius Lease om samen de mobiliteitsmarkt te betreden, is bovenal een strategische beslissing. Beide partijen zetten elk met hun eigen expertise hard in op de duurzame mobiliteit van vandaag en morgen, om zo samen de CO2-uitstoot in ons land te verminderen. Bovendien hebben werkgevers en werknemers van de toekomst vandaag nood aan een brede waaier van mobiliteitsoplossingen. Op dat gebied vullen Cyclis en Belfius elkaar perfect aan. Het afgelopen jaar nam de vraag naar bedrijfsfietsen verder toe, alsook de vraag van bedrijven naar complete en eenvoudige mobiliteitsoplossingen op maat. Bij ‘Mobility as a Service’ kunnen medewerkers in functie van hun noden kiezen uit een brede waaier aan oplossingen: fiets, auto, trein- en/of busabonnement. Cyclis en Belfius vormen de ideale match om deze noden volledig in te vullen. In 2020 zullen de partijen concreet de handen in mekaar slaan om een fietsaanbod te garanderen dat beantwoordt aan de mobiliteitsuitdagingen van bedrijven en waarbij de medewerker zich efficiënt en zonder zorgen kan verplaatsen. Dit strategisch partnership werd bekrachtigd door een belangrijke minderheidsparticipatie van Belfius in het kapitaal van Cyclis. Belfius zal tevens vertegenwoordigd zijn in de raad van bestuur van Cyclis.

Joep Kempen, CEO van Cyclis : “De instap van Belfius in Cyclis is in feite een logisch vervolg op onze nauwe jarenlange samenwerking. Toen Cyclis 6 jaar geleden het avontuur startte, geloofde niemand in het verhaal van de bedrijfsfiets. Onze zoektocht naar een structurele financiële partner verliep dan ook moeilijk. Totdat we bij Belfius aanklopten. Belfius denkt net zoals Cyclis na over de mobiliteit van morgen en geloofde in het verhaal van fietsleasing. Al snel volgde er een financiële oplossing, waardoor Cyclis de ruimte kreeg om te groeien. Ondertussen is de bedrijfsfiets een populair onderdeel van flexibele verloning in veel bedrijven. Sinds begin 2018 zagen we het aantal fietsen bij Cyclis vertienvoudigen. Met momenteel bijna 10.000 leasingfietsen is Cyclis één van de grootste spelers in België.”

Sofie De Loecker, voorzitter van de raad van bestuur van Belfius Auto Lease : “Vandaag heeft Belfius Auto Lease een wagenpark van bijna 21.000 voertuigen, maar we zetten ondertussen vol in op een totaal mobiliteitsaanbod voor bedrijven in het kader van hun ‘employee benefits’, waar fietsen een almaar belangrijkere plaats innemen. We zijn dan ook heel verheugd en kijken uit naar deze belangrijke samenwerking met Cyclis, waardoor we onze klanten een duurzame en kwalitatieve mobiliteitsoplossing kunnen aanbieden.”

Over Cyclis

Cyclis is de pionier van fietsleasing in België. Sinds 2014 is Cyclis het aanspreekpunt voor bedrijven rond het stimuleren van fietsmobiliteit bij werknemers. Cyclis draagt betrouwbaarheid, goede service, persoonlijke aanpak en complete ontzorging hoog in het vaandel. Met bijna 10.000 fietsen is de fietsleasingmaatschappij één van de grootste aanbieders in België.
Meer informatie op cyclis.be.

Over Belfius Bank & Verzekeringen

Belfius is een geïntegreerde bankverzekeraar met een stevige lokale verankering, die zijn commerciële activiteiten uitoefent in België in 3 sleuteldomeinen: het klantensegment retail, commercial & private banking en wealth management, financiële dienstverlening aan klanten uit de publieke, sociale sector en aan ondernemingen en als derde segment het domein verzekeringen.

Dankzij zijn 150 jaar ervaring in de overheidssector is Belfius altijd de bevoorrechte partner geweest van de openbare en de sociale sector en van talrijke kmo’s en midcorps in België. De bank-verzekeraar levert zijn klanten een geïntegreerd en volledig gamma van producten en diensten.
Meer informatie op www.belfius.be.

Perscontacten

Cyclis

Daisy Romih, Communication Manager: + 32 479 27 93 89, daisy.romih@cyclis.be
Website: cyclis.be

Belfius Bank & Verzekeringen

Ulrike Pommée, Head of Media Relations: + 32 2 222 02 57, ulrike.pommee@belfius.be of press@belfius.be
Website: www.belfius.be

Cyclis Bikeleasing - Lease Bike