Skip to content Skip to footer

Nieuw: opleidingen rond het veilig fietsen met een speed pedelec

‘Zijn speed bikes wel veilig?’ ‘En hoe kunnen we onze werknemers sensibiliseren en trainen in gevaarherkenning en rijvaardigheid?’ ‘Gaan wij onze werknemers speed pedelecs laten leasen?’’

Dit zijn vragen die veel werkgevers en HR-verantwoordelijken zich stellen bij het opstellen van een fietsplan. Het is daarom dat Cyclis Fietsleasing sinds kort samenwerkt met de E-bike Rijschool om opleidingen en praktijksessies te kunnen aanbieden.

Cyclis wil in de toekomst mee nadenken over veiligheid en oplossingen aanreiken voor een veilig woon-werk verkeer.

De E-Bike Rijschool heeft al enkele jaren ervaring in opleidingen voor veilig fietsen met een elektrische fiets en speed pedelecs. Sinds kort geeft de E-Bike Rijschool ook opleidingen en workshops over de nieuwste vorm van elektrische mobiliteit: de elektrische step.

De opleidingen en praktijk workshops benaderen twee doelgroepen:

Enerzijds diegenen die van plan zijn om een elektrische fiets te leasen en anderzijds diegenen die al een elektrische fiets hebben en er veiliger en rijvaardiger mee willen omgaan.

Voor de eerste doelgroep is het vooral belangrijk dat zij voldoende geïnformeerd worden alvorens ze een fiets gaan kiezen bij de fietshandelaar en voorbereid worden op een veilig en efficiënt gebruik. Gevaarherkenning maakt een belangrijk deel uit van deze opleiding.

Tijdens een half daagse sessie wordt er in samenspraak met het bedrijf een deskundig programma uitgewerkt.

Voor de tweede doelgroep kan een opfrissingscursus van de wegcode, leerrijke tips over de techniek en onderhoud van de elektrische fiets en gevaarherkenning enorm handig zijn. Koppel je hieraan praktijk trainingen rijvaardigheid met eventueel een interactieve tocht dan heb je een perfecte opleiding zowel praktisch als theoretisch.

Deze praktische opleidingen gaan door in kleine groepjes op de site van het bedrijf of elders te bepalen door de werkgever.

Opleidingen op maat van jouw bedrijf

De E-Bike Rijschool wil een neutrale organisatie zijn die opleidingen organiseert rond rijvaardigheid, techniek, onderhoud, veiligheid en neutraal aankoopadvies. Elke opleiding is op maat van het bedrijf en wordt gegeven door deskundige instructeurs.

De opleidingen worden gegeven door ervaren en gedreven lesgevers en kunnen doorgaan in heel België, zowel in het Nederlands als in het Frans.

Elke opleiding neemt afhankelijk van de vraag van het bedrijf een halve dag tot een volledige dag in beslag.

Wil jij ook graag fiets opleidingen en begeleidingen aanbieden aan je werknemers?

Contacteer de E- Bike Rijschool voor een opleiding op maat van jouw bedrijf.

Contactgegevens E-Bikerijschool:

Tel: +32 477 32 55 95

of via info@ebikerijschool.be

Wil jij graag fietsleasing aanbieden aan je werknemers?

Dan zijn wij de partij waar je naar op zoek bent!

Cyclis spitst zich specifiek toe op fietsleasing aan bedrijven in het kader van mobiliteit. Werknemers kunnen genieten van een flexibel verloningssysteem waarbij de bedrijfsfiets eenvoudig ingebed kan worden in het kader van woon-werkverkeer. Op deze manier kan men met een bepaald brutobudget een fiets samenstellen en vervolgens leasen aan zeer voordelige condities. Voor zowel werkgever als voor werknemer is de bedrijfsfiets fiscaal interessant.