Veelgestelde vragen

Fiets kiezen

Ga naar je plaatselijke fietshandelaar en laat een offerte opmaken voor een fiets inclusief accessoires. Je kan kiezen uit eender welk merk of model bij de plaatselijke fietshandelaar. Zorg dat volgende zaken zeker vermeld staan op de offerte van de fietshandelaar: model, maat, kleur, dames/herenmodel en eventuele opties. Stuur deze offerte door naar offerte@cyclis.be en Cyclis  bezorgt je spoedig een leasevoorstel per mail.

Je kan kiezen tussen alle merken en modellen bij de lokale fietshandelaren in België: elektrische fiets, speedbike, stadsfiets, racefiets, mountainbike, plooifiets, bakfiets, step… 
Je kan niet kiezen uit online merken of fietsen die te verkrijgen zijn bij de groothandel. Ook kinderfietsen zijn niet mogelijk. 

Zorg in elk geval dat je fiets voorzien is van een degelijk slot. Het is ook aangeraden om een helm te dragen uit veiligheid. Bij de sportievere modellen neem je best pedalen en verlichting, want dit zijn geen standaard opties.

Een speedbike is een fiets die snelheden haalt tot 45km/h. Dat wil zeggen dat de fiets moet voorzien zijn van een nummerplaat en dat je bijgevolg in het bezit moet zijn van een rijbewijs. Het is daarnaast ook verplicht een helm te dragen en je te houden aan de verkeersregels die gelden voor speedbikes. Cyclis voorziet voor deze snelle fiets ook altijd een Burgerlijke Aansprakelijkheidsverzekering. Daarom is het van groot belang dat je volgende documentatie aan ons bezorgt: kopie van je ID, kopie van je rijbewijs en je thuisadres.

Let op! Het bestelproces van een speedbike duurt dus ook iets langer dan gewoonlijk. Vanaf het moment de speedbike geleverd is bij de fietshandelaar, ontvangt de handelaar een conformiteitsbewijs en een inschrijvingsformulier. Deze formulieren komen dan terecht bij de verzekeraar en vervolgens bij DIV (Dienst Inschrijving Voertuigen). DIV zorgt op zijn beurt voor de nummerplaat. Dat proces neemt helaas enkele weken in beslag. Na levering van de fiets moet je dus nog rekening houden met een administratieve afhandelingsperiode van enkele weken.

Lees hier alles wat je moet weten voor je een speedbike least.

Zorg dat je speedbike voorzien is van een nummerplaat vooraleer je de baan op gaat. Het COC gelijkvormigheidsattest, het kentekenbewijs en de groene kaart moet je altijd in je bezit hebben.

Fietswinkels

Cyclis werkt momenteel samen met meer dan 900 fietswinkels in België. Zoek een fietshandelaar bij jou in de buurt via onze dealerlijst of dealermap. Indien je eerste keuze hier niet tussen staat, kan je alsnog je eigen fietswinkel aanbrengen. Bezorg ons de gegevens van de handelaar en wij nemen contact op voor een samenwerking. Indien we een akkoord kunnen sluiten, kan je bij deze fietswinkel terecht. Cyclis trekt de kaart van de plaatselijke fietshandelaar en werkt dus niet samen met groothandelaren of online merken.

Wij adviseren om bij de handelaar te blijven waar je ook je fiets bent gaan afhalen. Wil je toch om een bepaalde reden van fietswinkel veranderen (bijvoorbeeld door een verhuis), is dit geen enkel probleem. Zoek in dat geval wel altijd een handelaar die een officiële verdeler is van je fietsmerk. Zo breng je de garantiebepalingen niet in het gedrang.

Dat is mogelijk als wij een overeenkomst kunnen sluiten met de handelaar. Enkel voor speed-bikes is dat momenteel nog niet mogelijk.

Offerte & bestelling

De gemiddelde verwerkingstijd voor een offerte is 2 à 3 werkdagen. Je ontvangt ook een bevestigingsmail zodra de offerte goed is toegekomen. Ben je toch langer dan 3 werkdagen aan het wachten? Contacteer ons in dat geval.

Ik heb een account

Surf naar onze website en klik rechts vanboven op ‘Aanmelden’. Nu kan je inloggen en kom je terecht in de klantenomgeving. 

Ik heb nog geen account

Surf naar onze website en klik rechts vanboven op ‘Aanmelden’. Klik dan op ‘Nieuwe gebruiker’ en vul vervolgens je gegevens in: naam, mailadres, paswoord & een sign up code. Weet je de sign up code van je bedrijf niet? Contacteer ons via login@cyclis.be en wij helpen je graag verder.

Deze instructievideo laat zien hoe je kan inloggen met behulp van een sign up code.

Heb je geen sign up code? Contacteer ons via login@cyclis.be, zodat wij je een uitnodigingsmail kunnen sturen. 

Ik heb een ander probleem en kan niet inloggen

Lukt het je niet om in te loggen? Contacteer ons via login@cyclis.be en wij helpen je graag verder.

Hou rekening met een administratieve afhandelingsperiode voor zowel het bedrijf als voor Cyclis. De looptijd is afhankelijk van periode tot periode en van bedrijf tot bedrijf. Maar gemiddeld mag je rekening houden met een 2-tal weken.

Indien je een fiets wil bestellen via Cyclis, moet het bedrijf dit eerst goedkeuren:

    1. Geef je bestelling door aan de personeelsdienst. Vervolgens ontvangen wij bevestiging van een verantwoordelijke binnen het bedrijf en plaatsen wij de bestelling.
    2. Werkt je bedrijf met een Flex Income Plan, dan moet je je leaseofferte bevestigen via de tool van het Flex Income Plan. In de meeste gevallen moet je het ordernummer (SO-nummer) en het maandelijks leasebedrag ingeven. Vervolgens kan je de bestelling bevestigen.

Als je snel op de fiets wil, adviseren wij om voor een stockmodel te gaan. Dat wil zeggen dat je kiest voor een model dat onmiddellijk beschikbaar is in de winkel. Kies je voor een fiets op bestelling, schommelt dit gemiddeld tussen 4 à 6 weken. Tip: informeer je op voorhand bij de fietshandelaar over de mogelijke leveringsperiodes van modellen, zo kom je niet voor verrassingen te staan.

De leaseofferte bevat de fiets inclusief alle ontzorgende diensten. Het maandelijks leasebedrag is dus inclusief de aankoopwaarde van de fiets, een omniumverzekering, een onderhoudsbudget en pechbijstand. Het klopt dus dat de leaseofferte duurder is dan de aankoopwaarde van de fiets. Maar dit is echter niet de prijs die je hiervoor betaalt als werknemer. Ga langs bij je personeelsdienst of geef het bedrag in in je Flex Income Plan om te zien wat jouw bruto – en nettobijdragen zal zijn voor deze leasefiets. Je zal zien dat je hier een mooi netto-voordeel hebt en je uiteindelijk minder zal bijdragen dan de initiële aankoopwaarde van de fiets.

Bij vroegtijdige beëindiging van het contract zijn er verschillende mogelijkheden:
    • Neem je fiets over aan de nog openstaande restwaarde.
    • Lever je fiets terug in mits een opzeggingsvergoeding.

Contacteer ons in beide gevallen voor meer info.

Op het einde van het contract kan je de fiets overnemen aan de gecommuniceerde restwaarde. Deze restwaarde vind je terug op je leasecontract. Wil je de fiets niet overnemen? Dan kan je hem terug inleveren bij je lokale fietshandelaar zonder kosten. In beide gevallen kan je steeds een nieuw leasecontract starten.

Neen, dat is nog niet het bedrag dat jij iedere maand zal moeten betalen. Jouw personeelsdienst berekent aan de hand van het bedrag op onze leaseofferte hetgeen jij maandelijks zal aflossen. Indien je werkt met een Flex Income Plan, geef je in de tool het bedrag in. Vervolgens berekent de tool hetgeen je maandelijks betaalt voor je fiets.

Service

Maak foto’s van de schade en laat je fietshandelaar een bestek opmaken voor de herstellingen. Stuur deze documenten door naar insurance@cyclis.be. Vervolgens geven we het schadegeval aan bij de verzekeraar en houden we je op de hoogte wanneer de herstellingen van start kunnen gaan. Als er een derde partij betrokken is, dien je een PV te laten opstellen door de politie of het Europees Aanrijdingsformulier in te vullen. Je kan hetzelfde formulier gebruiken als voor de auto.

    • Vaste vrijstelling van €25 voor alle type fietsen.

Zorg ervoor dat je de twee sleutels van het slot kan voorleggen (je fiets moet altijd gesloten zijn!) en laat een PV opmaken door de politie. Het is belangrijk dat op deze PV het model van de fiets alsook het framenummer vermeld staat. Stuur deze documenten door naar insurance@cyclis.be.
In het geval van diefstal zijn er twee mogelijkheden:

    • Vrijstelling van €0: je ontvangt een nieuwe fiets van een gelijkaardige waarde en er start een nieuw contract
    • Vrijstelling van 10% op de cataloguswaarde: je ontvangt een nieuwe fiets van een gelijkaardige waarde en we vervangen je fiets binnen het bestaande contract

Pech onderweg? Contacteer onze partner VAB op het nummer +32 3 253 61 38 en geef je SO-nummer* door. VAB zal binnen het uur ter plaatsen zijn en je fiets herstellen of je depanneren naar een gewenste locatie.


*Je kan je SO-nummer terugvinden op je leasecontract en door in te loggen op onze website en je fietspaspoort te raadplegen.

Je kan je onderhoudsbudget online raadplegen en managen. Surf naar onze website en meld je aan met je gegevens. Vervolgens klik je op de knop ‘Mijn fietsen’ en kom je terecht in je fietspaspoort. Wil je je fiets laten onderhouden door de handelaar, klik dan op de knop ‘Onderhoudstegoed’. Een voucher met het nog openstaand saldo zal verschijnen. Print deze af of laat de voucher zien via je smartphone aan de handelaar. Via de derde knop ‘Onderhoudsfacturen’ kan je alle facturen raadplegen en opvolgen.

Deze instructievideo laat zien hoe je gemakkelijk je onderhoudsbudget kan raadplegen.

Heb je problemen met je onderhoudsbudget? Contacteer ons via login@cyclis.be en wij helpen je graag.

Het is niet mogelijk om je fiets in te leveren en/of te ruilen voor een andere binnen het contract.

Als je toch graag een andere fiets wil, kan je je contract verbreken. In dat geval zal je een verbrekingsvergoeding moeten betalen ten waarde van 6 maal het maandelijks leasebedrag.


Contacteer ons voor meer informatie.

Calculator

Met behulp van onze nieuwe calculator natuurlijk! Log rechtsboven in op onze website om toegang te krijgen tot de rekentool.

Heb je nog geen Cyclis account? Maak dan hier je account aan met behulp van de signup code van je bedrijf: https://www.cyclis.be/web/signup Je kan deze code opvragen bij je personeelsverantwoordelijke of contacteer ons.

Van zodra je bent ingelogd, kan je eenvoudig en oneindig de geschatte leaseprijs per maand simuleren.


Dit zijn de velden die je dient in te vullen:
    • Het merk van de fiets
    • Het model
    • Het type fiets bv. e-bike
    • De catalogusprijs (zonder korting)
    • De gekozen diensten: verzekering, onderhoud en pechbijstand
    • Het totaalbedrag van de gewenste accessoires
    • Eventueel een extra onderhoudsbudget

Vervolgens ontvang je binnen enkele minuten een simulatie van de leaseprijs per mail.

Let op!: Voor een officiële leaseofferte moet je nog steeds naar de fietshandelaar gaan en de offerte bezorgen aan Cyclis via offerte@cyclis.be.