Skip to content Skip to footer
50 / 100

Frequently Asked Questions (FAQ).

Group 7

Fietshandelaars

De klant heeft de keuze tussen alle merken en modellen bij de lokale fietshandelaren in België: elektrische fiets, speedbike, stadsfiets, racefiets, mountainbike, plooifiets, bakfiets,…

Fietsen die te verkrijgen zijn bij de groothandel of kinderfietsen zijn niet mogelijk.

Let op: Het bedrijf kan restricties opleggen bv. een maximum aankoopbedrag, bepaalde type fietsen of modellen. Contacteer ons voor vragen via info@cyclis.be of telefonisch via +32 11 730 115.

Category: Fietshandelaars

De fietser geniet gedurende de hele leaseperiode van een fiets inclusief accessoires en ondersteunende diensten zoals een omniumverzekering, een flexibel onderhoudspakket en pechbijstand.

Hij kan met het onderhoudsbudget op onderhoud gaan en extra accessoires aankopen bij jou. Super handig, want hij moet niet contant betalen. Jij bezorgt ons naderhand de factuur en wij verrekenen dit met het budget van de fietser.

Category: Fietshandelaars

De medewerker kan alle type accessoires opnemen in de lease. Zorg er zeker voor dat de klant een ART2- goedgekeurd slot kiest. We raden fietsers ook aan om een helm te dragen uit veiligheid.

Category: Fietshandelaars

De klant simuleert eenvoudig via de online tool geschatte leaseprijzen. Bij interesse, gaat hij naar zijn lokale fietshandelaar om een offerte op te vragen inclusief accessoires. Vervolgens zet hij via de tool de simulatie om naar een officiële leaseofferte. Van zodra wij goedkeuring ontvangen van het bedrijf, bestellen wij de fiets bij jou.

Jij houdt zowel ons als de fietser via de Dealer.Cyclis-tool op de hoogte van de verwachte leverdatum. Van zodra de klant zijn fiets heeft afgehaald, upload jij het afhaaldocument en de factuur in de tool.

Heb je nog geen account? Contacteer ons via info@cyclis.be.

Category: Fietshandelaars
 1. Verzamel volgende documenten:
  • Het origineel inschrijvingsformulier: vraag deze aan via info@cyclis.be.
  • E705 document (douane)
  • Kopie van het gelijkvormigheidsattest (COC)
  • De bestelbon van de speedbike
 2. Stuur al deze documenten aangetekend op naar:

Equinox C&M bvba
Terlindenhofstraat 36
B-2170 Merksem

 1. Zodra wij de nummerplaat ontvangen, sturen wij deze aangetekend op naar jou.
 2. Is de nummerplaat toegekomen? Dan mag de fiets afgehaald worden door de
  bestuurder. Geef bij afhaling ook het origineel gelijkvormigheidsattest en deel 1 van het kentekenbewijs mee met de bestuurder.

  Let op! Je mag geen speedbike uitleveren zonder nummerplaat!
Category: Fietshandelaars

Vermeld altijd de catalogusprijs van de fiets en de accessoires zonder korting op de offerte. Vermeld tenslotte ook steeds de prijs van ieder accessoire individueel op de offerte.

In uitzonderlijke gevallen zoals eindereeks modellen, mag je een korting toekennen. Contacteer ons in dat geval even via offerte@cyclis.be alvorens de offerte op te stellen.

Category: Fietshandelaars

Natuurlijk! Vraag je promotiepakket aan via marketing@cyclis.be. Wij bezorgen je per post folders, een affiche, een raamsticker, etc.  

Category: Fietshandelaars

Ja, dat is perfect mogelijk op voorwaarde dat je al tot ons dealernetwerk behoort. Vraag zeker op voorhand naar de onderhoudsvoucher van de klant. Indien je nog niet aangesloten bent bij ons, mag je ons vrijblijvend contacteren via dealer@cyclis.be of telefonisch via +32 11/ 730 115.

Category: Fietshandelaars

Iedere werknemer heeft een onderhoudsbudget van €300 euro tot een maximum van
€1200. De fietser raadpleegt zijn onderhoudsbudget via de My.Cyclis-tool en toont dit bewijs aan jou wanneer zijn fiets op onderhoud moet. Zo kan jij meteen zien hoeveel onderhoudsbudget de fietser nog over heeft. De klant betaalt niet ter plekke, want jij mag het bedrag achteraf aan ons factureren. Wij verrekenen vervolgens dat bedrag met de klant zijn onderhoudsbudget. Als de fietser niet voldoende onderhoudsbudget heeft, betaalt hij het resterend bedrag rechtstreeks in de winkel.


Je kan dit budget ook zelf opvolgen in de Dealer.Cyclis-tool voor fietshandelaren. Heb je nog geen account? Contacteer ons via dealer@cyclis.be.

Category: Fietshandelaars

Iedere fietshandelaar kan deel uitmaken van ons netwerk.

Neem contact op via dealer@cyclis.be of telefonisch via +32 11/ 730 115

Wij lichten jou vrijblijvend onze werking en voorwaarden toe. Als je wil samenwerken, voegen wij jouw zaak en merken toe aan onze dealermap. Iedereen kan jouw fietswinkel vanaf dan terugvinden op basis van de naam, de merken en de locatie.

Category: Fietshandelaars

Meld je aan in onze Dealer.Cyclis-tool voor fietshandelaren om alle leasefietsen op te volgen die bij jou werden aangekocht. Vraag je login aan via dealer@cyclis.be.
Vervolgens zie je de naam van de klant, de leasefiets en het resterend onderhoudsbudget.

Category: Fietshandelaars

Load More