Skip to content Skip to footer
50 / 100

Frequently Asked Questions (FAQ).

Group 7

Service

De depannage naar een gewenste locatie is volledig gratis. Bijkomende kosten zoals het repareren van je band betaal je ter plaatse.

Categories: Service, Zelfstandige

Pech onderweg? Indien je de optie pechbijstand hebt gekozen bij het afsluiten van je leasecontract, kan je onze partner VAB contacteren op het nummer +32 3 253 61 38.

Geef je SO-nummer* door. VAB zal binnen het uur ter plaatsen zijn en je fiets herstellen of je depanneren naar een gewenste locatie.

*Je kan je SO-nummer terugvinden op je leasecontract en door aan te melden op onze website en bij het overzicht ‘Mijn fietsen’ te klikken op ‘Details’.

Categories: Service, Zelfstandige

Ga in geval van schade naar je lokale fietswinkel en vraag een bestek van de herstellingskosten en foto’s van de beschadigde onderdelen. Zorg ervoor dat het framenummer van je fiets steeds vermeld staat op het bestek. De fietshandelaar bezorgt ons deze gegevens via de tool. Van zodra Cyclis de goedkeuring geeft, kan de handelaar de herstellingen uitvoeren.

Als er een derde partij betrokken is, moet je een PV laten opstellen door de politie of het Europees Aanrijdingsformulier invullen. Je kan hetzelfde formulier gebruiken als voor de auto. Er geldt bij schade een vaste vrijstelling van €25 voor alle type fietsen. Deze vrijstelling wordt afgehouden van je resterend onderhoudsbudget.

Raadpleeg hier alle verzekeringsvoorwaarden.

Categories: Service, Zelfstandige

Bij diefstal bezorg je ons via de My.Cyclis-tool een PV van de politie en een bewijs van de twee sleutels van je fietsslot met een zichtbaar sleutelnummer (je fiets moet altijd gesloten zijn!). Het is belangrijk dat op deze PV het model van de fiets en het framenummer vermeld staat.

In het geval van diefstal, heb je twee mogelijkheden:

  • Je kiest een nieuwe fiets van een gelijkaardige waarde en er start een nieuw contract. In dat geval bedraagt de vrijstelling €0
  • Je kiest een nieuwe fiets van een gelijkaardige waarde en we vervangen je fiets binnen het bestaande contract. In dat geval bedraagt de vrijstelling 10% van de cataloguswaarde van de fiets.

Raadpleeg hier alle verzekeringsvoorwaarden.

Categories: Service, Zelfstandige

Dit budget dient voor alle soorten onderhoudswerken en de aankoop van accessoires tijdens de leaseperiode. Je bepaalt zelf welk bedrag je daaraan wil besteden. Super handig! Want je moet je portefeuille niet bovenhalen. Wij regelen de betaling met de fietshandelaar.

Volg dit budget online op in de My.Cyclis- tool bij ‘Mijn fietsen’. Het minimum budget bedraagt €300,00 voor drie jaar. Fiets je veel of doe je lange afstanden? Je kan je budget afstemmen op jouw behoefte en verhogen per €50,00 tot een maximum van €1200,00.

Categories: Service, Zelfstandige

Load More