Skip to content Skip to footer

Fietsleasing: alle voordelen op een rijtje

Werkgever - Cyclis Bikeleasing - Leasefiets

Voordelen voor werknemers.

Een betere gezondheid & milieu: Volgens onze fietsers zijn dat de voornaamste redenen om naar het werk te fietsen. Wil jij ook een steentje bijdragen aan je gezondheid en het milieu? Dan is fietsleasing iets voor jou!

Geen files of parkeerproblemen: Ruil je wagen in voor de fiets en begin je dag zonder stress, files en parkeerproblemen.

Een all-in leasepakket: Je geniet gedurende de leaseperiode van je favoriete fiets inclusief ontzorgende diensten.

Financieel voordeel: Een fiets leasen via je werkgever is tot 40% voordeliger dan een privéaankoop. Wij leggen het uit aan de hand van onderstaand voorbeeld.

Wat gaat mij dit kosten?

Elektrische fiets

Cataloguswaarde: €3000
Leasetermijn: ± €129 / maand
incl. verzekering, onderhoud & pechbijstand
Nettolooninhouding ± €77 / maand*

*bij een jaarinkomen tot € 68.507,-

Besparing op autokosten

Stel: Je woont 14 km van het werk en gaat gemiddeld 3 x per week met de fiets in plaats van met de auto reizen. Je bespaart dan € 69,-* p/m op de brandstof en afschrijving. De maandelijkse kosten van de fiets worden hiermee bijna volledig gecompenseerd.

€69,00 / maand bespaard*

*o.b.v. de landelijke adviesprijs brandstof en afschrijvingstabel ANWB voor een VW Golf.

Waarom is het interessant?

Je kiest voor een fiets met een cataloguswaarde van €3000. Daar staat ongeveer een leasetermijn tegenover van €129 / maand incl. BTW. Maar dat is niet hetgeen jij maandelijks betaalt voor de fiets.

Je werkgever houdt in de meeste gevallen de maandelijkse bijdrage in op het brutoloon. Hiermee heb jij een fiscaal voordeel van ± 40% t.o.v. een aankoop privé Netto betaal je uiteindelijk ± €77 /maand.

!Let op: deze bedragen zijn afhankelijk van je persoonlijke situatie en de branche waarin jij werkt en zonder werkgeversbijdrage.

Aan het einde van de leaseperiode kan je de fiets…

  • Kosteloos inleveren bij je lokale fietswinkel en een nieuwe fiets leasen. Zo rijd jij altijd met de nieuwste fiets en geniet jij altijd en overal van onze diensten.
  • Overnemen voor de openstaande restwaarde en alsnog een nieuwe leaseovereenkomst afsluiten.

Voordelen voor werkgevers.

Kostenneutraal: Fietsleasing is niet alleen voordelig voor je werknemers, maar ook voor je organisatie heeft het tal van voordelen. Het kan kostenneutraal in geval van verrekening met het brutoloon.

Minimum aan administratie: Wij zijn 24/7 het aanspreekpunt voor jou en de fietsers. Bovendien kan je aan de hand van onze tool voor HR eenvoudig de hele fietsvloot beheren. Ook fietsers hebben alle informatie binnen handbereik via de online tool.

Positief werkgeversimago: Fietsleasing past perfect in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Bovendien heeft je bedrijf dan een streepje voor in de ‘war for talent’. Werknemers verkiezen vaak een bedrijf dat inzet op flexibel verlonen en duurzame mobiliteit. 

Minder verzuim: Werknemers die fietsen, werken aan hun fysieke en mentale gezondheid. Onderzoek toont dan ook aan dat fietsers jaarlijks gemiddeld 1 à 2 dagen minder ziek zijn dan automobilisten. Tal van fysieke en mentale voordelen dus!

Wat is fietsleasing nu precies?

Als je een fiets leaset, ‘huur’ je deze voor een langere periode. Meestal wordt het leasecontract afgesloten voor een termijn van 3 jaar.

Wij bieden een operationele leaseformule aan. Je geniet dus niet enkel van een nieuwe fiets met bijbehorende accessoires, maar ook van een all-in leasepakket.

Je betaalt maandelijks dus zowel voor het gebruik van de fiets als voor de ondersteunende diensten. Het meest voordelig concept is om een deel van het brutoloon in te ruilen voor de fiets. Dat budget kan verschillende vormen aannemen: een deel van je bruto maandloon, bruto eindejaarspremie of bruto.

En dat is niet alles… Je kan na de leaseperiode je fiets kosteloos inruilen of overnemen voor de vooraf bepaalde restwaarde. In beide gevallen kan je hierna opnieuw een fiets leasen. Kortom, wij zorgen ervoor dat je altijd zorgeloos geniet van een nieuwe fiets en alle voordelen daarvan.

Onze blog.