Bike as part of a flexible remuneration plan

A nice savings for the employee

Wat is flexibel verlonen?

Flexible remuneration is on the rise as an innovative tool in HR policies. Employees 'compose' their own salary package together with cash and fringe benefits en passen het aan volgens hun persoonlijke behoeften. 

Het grote voordeel voor bedrijven is dat flexibel verlonen budgetneutraal kan gebeuren. 

Het grote voordeel voor de werknemer schuilt hem in de keuzeoptimalisatie  De meeste werknemers hebben enkel oog voor het loon in geld. Toch kan een extralegaal voordeel meer doorwegen in het volledige compensatiepakket van uw werknemer. De werknemer kiest de voordelen die het meest aansluiten bij zijn privé- en professionele behoeften.


Zo kan de werknemer bijvoorbeeld kiezen om zijn bonusbudget (= de totale loonkost verbonden aan de uitbetaling van een variabel loon) niet (volledig) te laten uitbetalen in cash, maar aan te wenden voor de aanschaf van een leasefiets. Indien hij deze leasefiets gebruikt voor woon-werkverkeer, hoeft hij op dit voordeel zelfs geen belastingen te betalen. Wat een mooie besparing meebrengt!

Hoe werkt dit nu in de praktijk?

Meer informatie van zulke projecten kan u ook terugvinden op de site van één van onze partners, SD Worx. Deze organisatie heeft een tool ontwikkeld, het Flex Income Plan™, dat flexibel verlonen voor uw werknemers volledig automatiseert. Daarin heeft ook een leasefiets en onze diensten daarrond zijn plaats.

Meer informatie rond deze mogelijkheden kan u hier vinden.